INDIVIDUELE COACHING

Eén-op-één coaching

Wil je liever niet in een groep aan de slag? Kies dan voor individuele coaching. Hierbij kunnen we heel gericht aan de slag met jouw vraag, dilemma, thema of doel. 


Bij de kennismaking onderzoeken we eerst of er een klik is op basis waarvan een veilige en open werkomgeving kan ontstaan. Wanneer het voor beide partijen goed voelt, bespreken we hoe we het traject (frequentie, locatie, verloop) verder vorm geven. Uiteraard zorgen we ervoor dat dit zo goed mogelijk bij jouw wensen aansluit. 


Als coach kan ik mijn expertise meer één-op-één inzetten. Mijn stijl is open, direct en oplossingsgericht. Concreet en praktisch. Spiegelend waar het kan, confronterend waar het moet. Het gaat erom dat jij inzicht krijgt, de juiste keuzes leert maken en een volgende stap zet op weg naar een gelukkig en succesvol leven. Een leven dat bij jou past. 



Persoonlijke coaching

"Wat wil ik nu echt?" Misschien ben je uitgekeken op je werk of uit jouw functie gegroeid en wil je eens iets anders, je weet alleen (nog) niet wat. Misschien ben je ontslagen en is dit het moment om te onderzoeken wat echt bij je past. Misschien kom je uit een langdurig ziekteverlof en wil je nu echt iets gaan doen dat energie oplevert in plaats van kost. Niets is goed of slecht; er kunnen meerdere aanleidingen zijn waarom je jezelf deze vraag stelt. Het is al heel mooi dat je je bewust bent van het feit dat je wilt dat er iets gaat veranderen. Dat is de eerste (kleine) stap! Als coach kan ik je daar prima bij op weg helpen; ik ben gespecialiseerd in levensvraagstukken na ontslag, revalidatie of (dreigende) burn-out. 


" In een coachtraject ben jij belangrijk. Jij staat centraal en gaat op onderzoek uit, zodat jij ontdekt wat je echt wilt. Dan kun je jouw leven daarnaar inrichten en bewuste(re) keuzes maken."




Business Coaching

Inkoop is een vak apart. Het is dynamisch en je hebt continue te maken met een variatie aan krachtenvelden. Dat begrijp je alleen wanneer je het zelf hebt ervaren. Ik ken de ins & outs van het vak, de eventuele weerstand die je tegen kunt komen en de dynamieken waar je mee om moet kunnen gaan. Vandaar dat ik, met ruim 20 jaar inkoopexpertise, als geen ander in staat ben jou te coachen op het gebied van Inkoop & Contractmanagement. Dit kan gaan over coaching on the job, positionering, het toepassen van inkoopkennis en vragen als "hoe creëer ik meer leiderschap in mijn rol als adviseur?". Ik luister naar je verhaal, spiegel jouw gedrag, stel vragen die je aan het denken zetten en leer je reflecteren zodat jij jezelf na afloop van het traject kunt coachen.






Aanpak DAM

Een dam keert of beheerst water. Een mooie metafoor om jouw leven met behulp van coaching deze nieuwe wending te geven. Vandaar dat in alle trajecten de volgende thema's worden aangeraakt: 

D - Doel: waar wil je naartoe werken? Wat is jouw doel?

A - Actie: welke actie(s) zijn daarvoor nodig?

M - Motivitie of mindset: hoe houd je jezelf hierbij gemotiveerd? 

We gaan vooral oplossingsgericht aan de slag. Dat is tenslotte waar je heen wilt.  De rest ontvouwt zich gaandeweg. Er wordt gewerkt met een mix van technieken vanuit:

  • Het 'klassieke' coachgesprek
  • Systemisch Werk
  • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  • Transactionele Analyse



Van trainen word je fit

Wanneer je je fit wilt voelen, ben je snel geniegd te gaan sporten. Een gezonde geest zit nu eenmaal in een gezond lichaam. Je werkt  stap voor stap aan je conditie, gaat waarschijnlijk gezonder eten en komt als bonus nog strakker in je vel ook! Wie wil dat nu niet? Natuurlijk krijg je meer energie. Je ziet alleen één belangrijk aspect over het hoofd: je hebt een fysieke en een mentale conditie.... Al is je lijf nog zo fit; zolang je niet kunt zijn wie je bent of niet doet wat bij je past, lekt er nog steeds energie weg. Echt vitaal word je pas wanneer je beide aspecten aandacht geeft. Dan is er balans, dan word je fysiek èn mentaal sterk. Dat geeft zelfvertrouwen zodat je durf je te doen wat bij jou past. Dan werk je vanuit jouw kracht aan jouw eigen doelen. En als het een keer tegenzit, ben je zo veerkrachtig dat je gewoon weer opstaat en verder gaat waar je gebleven was. Juist mentale training levert een positieve bijdrage aan hoe je je voelt en door het leven beweegt!




Pak door en zet vandaag de eerste stap

Wil jij de kracht van mentale conditietraining ervaren? Dan is het coaching iets voor jou! Zie het als een onderhoudsabonnement voor je mentale welzijn. Je wordt er alleen maar beter van. Ik nodig je uit contact op te nemen over de mogelijkheden en bijbehorende tarieven.


Heb je een vraag?

Als leuke extra behandel ik één keer per week gratis één van de ingezonden vragen. Wie weet is dat deze week die van jou! Stuur jouw vraag vandaag nog in via het contactformulier.



DE

COACH

Een verandering van leefstijl of gedrag gaat sneller en is blijvend wanneer je ook jouw mentale conditie traint.


Blijf in beweging!


Jolanda Dam